Blog NAH

Ongekend talent

Heeft iemand voor mij een boek te leen over hoe te leven na hersenletsel? Deze vraag stel ik mezelf regelmatig. Wanneer doe ik te weinig/te veel, hoe vaak rusten, wat te doen als mijn lijf aangeeft moe te zijn? Tientallen boeken en blogs van ervaringsdeskundigen las ik erover, maar iedere situatie is anders en ik weet heus wel dat er geen pas klaar antwoord is, maar soms verlang ik er zo naar.

Op zich probeer ik zoveel mogelijk naar mijn lijf te luisteren, maar soms houdt het mij voor de gek. Sta ik ‘s morgens doodmoe op, sleep ik mezelf naar de sportschool, heb ik een pittige training en daarna voel ik me super fit. Dus wie het weet mag het zeggen…

Maar waarom nu zo’n verlangen naar een boek dat de regie over mijn leven bepaalt? Autonomie en keuzevrijheid is het hoogst haalbare van zijn lijkt mij. 

Zo ben ik super goed in diëten. (Ja ja, ongekend talent). Ik houd namelijk ontzettend van lekker eten, maar soms moet ik even strak in het regime. Hersenletsel en vaak rusten is namelijk ook niet echt bevorderend voor een slanke lijn. (Adviezen zoals ‘zorg dat het er niet aan komt’ mogen achterwege blijven, want ja, ik heb ook zo mijn zwakke periodes 😊) Dus kiezen voor een gezonde levensstijl is dan helpend. Een half jaar geleden startte ik met de boeken van Project Gezond en man… tot op de letter volg ik het dieet en de kilo’s vliegen er weer af. Je kunt maar ergens trots op zijn, maar dit kan ik gewoon super goed. Niet nadenken, gewoon braaf uitvoeren, niet buiten de lijntjes kleuren; het boek is leidend. Dus doe mij ook even zo’n boek dat je precies vertelt hoe je dag in te delen na hersenletsel, want ik weet zeker dat ik dat ook heel goed ga doen!